Groothuis Bouwgroep

Ondernemerschap betekent voor Groothuis Bouwgroep rentmeesterschap. Het bedrijf biedt vastgoedoplossingen voor nu én voor later en draagt bij aan een duurzame leefomgeving.

Aanbieder van vastgoedoplossingen

Met toekomstige vastgoedprojecten draagt Groothuis Bouwgroep bij aan de realisatie van dromen, wensen en ambities van opdrachtgevers en gebruikers. Het bedrijf noemt zichzelf geen aannemer, maar een aanbieder die uitgegroeid is tot een innovatie partner die vastgoedoplossingen biedt voor nu en later. Een familiebedrijf dat gekenmerkt wordt door betrokkenheid, nieuwsgierigheid en de drive om het elke dag beter te doen.


"Het realiseren van kwalitatief hoogwaardige huisvesting blijft onze prioriteit. Maar dat is echt iets anders dan stenen stapelen. Bij ons gaat het over de lange termijn en de impact die je als organisatie wilt maken op verschillende vlakken; voor de ondernemer waarvoor we bouwen, maar ook voor mens en maatschappij. Dit duurzame en maatschappelijk verantwoorde ondernemerschap noemen we ons rentmeesterschap.", vertelt Claudi Groothuis, algemeen directeur Groothuis Bouwgroep.

Claudi Groothuis
Claudi Groothuis

Ondernemerschap is rentmeesterschap

En de inzet van Groothuis Bouwgroep gaat daarin verder. Claudi: "De uitdaging van de maatschappij is het klimaat, het terugdringen van CO2-uitstoot en het behoud van de aarde. Dit past allemaal in het idee van rentmeesterschap. Wij dragen daar verantwoordelijkheid voor.

Was duurzaam en circulair bouwen eerder een paradepaardje voor de marketing bij veel bedrijven, nu is het steeds meer een bewuste keuze voor behoud van de aarde." Groothuis Bouwgroep heeft zich het afgelopen jaar dan ook verder ontwikkeld en creëerde ruimte om te pionieren op het gebied circulariteit en als aanbieder van circulair vastgoed.

Het bedrijf is ervan overtuigd dat de toekomst draait om duurzaamheid en circulariteit. Sinds 2021 heeft Groothuis Bouwgroep al verschillende circulaire projecten op haar naam staan. Voorbeelden hiervan zijn de Tijdelijke Rechtbank in Amsterdam, Circulair Bouwlab Haarlem en de Brandweerkazerne in Muiden.

De Ambitie van Cirto?

Inspireren, motiveren en enthousiasmeren. Het bouwbedrijf ziet het als taak om ook de maatschappij mee te nemen in de reis naar een circulair bouweconomie. Vanuit die gedachte is in samenwerking met Lagemaat en HMO het kennisplatform Cirto opgericht.

De ambitie? In 2030 wordt 50% van de bouwwerken in Regio Zwolle circulair gebouwd. "We maken ondernemers in de regio enthousiast om extra te investeren en circulair bouwen mogelijk te maken. We delen onze kennis, ervaring en successen.

Elke case moet een voorbeeld vormen voor de rest van Nederland. Zo brengen we met passie, enthousiasme en doorzettingsvermogen een nieuwe beweging op gang."

Groothuis Bouwgroep

Spoelstraat 8-10
8281 JT Genemuiden
Bezoek website

Lees de cases van Groothuis Bouwgroep

SHIP IJmuiden
Circulair
Duurzaam
Gebouwen
Hergebruik
Lees verder
Triangle
SHIP IJmuiden
Brandweerkazerne Muiden
Circulair
Schil
Tweedeleven
Samenwerken
Remolition
Lees verder
Triangle
Brandweerkazerne Muiden
Bouwlab R&Do  
Circulair
Duurzaam
Remolition
Samenwerken
Lees verder
Triangle
Bouwlab R&Do  
Tijdelijke Rechtbank Amsterdam
Draagconstructie
Circulair
Tweedeleven
Samenwerken
Lees verder
Triangle
Tijdelijke Rechtbank Amsterdam

Bekijk de blogs van Groothuis Bouwgroep